O kmetiji

Ekološka kmetija Naš Raj leži na meji med občino Idrija in Tolmin, na Vojskarski planoti in je zadnja hiša v Gorenji Trebuši. Kot je specifična njena lega na 920 metrih nadmorske višine, kjer še vedno piha burja, je spefična tudi narava v kateri se nahaja ter njihova kulinarična ponudba.

Živimo v enem najbolj divjih in neokrnjenih delov Slovenije ob slapovih, ki jih ustvarja potok Gačnik, obdani s številnimi jamami in povezani s toliko gozdnih cest, da lako rečemo, da vse poti vodijo na Kmetijo Naš Raj. K nam lahko pridete iz Idrije, Spodnje Idrije, Dolenje Trebuše, Čepovana in Lokev. Tako smo odlično izhodišče za vse pohodnike in kolesarje, ki uživajo v neokrnjeni naravi in kjer obstaja zelo majhna verjetnost, da bodo srečali kakšen avto.

10 min peš hoje od kmetije se nahajajo čudoviti slapovi potoka Gačnik. Dobre pol ure vam bo vzel sprehod do bližnje vasi Vojsko, ki je najvišje ležeča Primorska vas in ker leži na nadmorski višini nad 1000 metrov, pravimo, da je  vas brez greha. Uro in pol hoda je do razgledne točke Hudournik, ki vam razkirje pogled na Alpe, ki ga še niste doživeli. Do bližnje Idrije je 18km, do Tolmina pa 40km. Ampak opozarjamo vas, da se pri nas razdalje ne merijo v kilometrih, temveč v urah, zato zapišimo znova. Do bližnje Idrije je dobre pol ure, do Tolmina pa slabo uro. 15 minut od nas se boste znašli v čudoviti dolini reke Trebušice, ki jo obožujejo predvsem ribiči, ki muharijo, hkrati pa lahko turist v njej odkrije čudovita korita. V njej se nahaja tudi  Slap Peršjak.

Za vse ljubitelje kulinarike poskrbimo v naši retro kuhinji, kjer še vedno pečemo v krušni peči in kuhamo na šporgetu. Ponudimo vam domače dobrote, začinjene z lastnim avtorskih pridihom gospodinje, ki so kombinacija tradicionalnih slovenskih jedi in njenega pestrega življenja. Tako v njih najdete koroško, idrijsko, tolminsko in primorsko noto. Vam pa pri tem polagamo na srce, da se naročite vsaj en dan prej. Seveda se bo za naključno  mimoidočega vedno najdlo kaj za narezat ali namazat, vendar vam priporočamo, da se naročite in okusite doma, z ljubeznijo pridelano in predelano košto. Hkrati boste prejeli natančna navodila kako nas najdete, saj navigacijske naprave velikokrat zatajijo, kažipotov pa zaenkrat zaradi birokratskih ovir nimamo.

Za prespat imamo na voljo štiri sobe s skupno kopalnico in straniščem, ki skupaj štejejo 14 postelj z možnostjo 2 dodatnih ležišč. Lahko pa si postavite šotor ali parkirate svoj avtodom, ki bo oskrbljen z elektriko.

Torej naj bo naš raj tudi vaš raj. Vabljeni vsi ljubitelji dobrega in lepega.

 

 

 

Advertisements

10 razmišljanj o “O kmetiji”

  1. Valerija,če boš hotela imeti delničerje vložek delo,glede mojih otrok je delovni čas samo od 24h do 05h,vendar ti garantiram,da bodo delnice kmalu dosegle vrednost delnic KBMR.Drugače ideja odlična,želim vse naj in podpiram.Očka od Uharice

    1. Uharico bo že težko spraviti do nas, ker nismo ob morju in na vročini. Po moje bi prej očka prišel?

  2. živijo, na fejsbukovi strani, pri povezavi na to spletno stran, dodajte za www piko, ker sicer ni avtomatskega odpiranja strani, bajdvej, blog je celo odkritje, hvala

  3. Krasno ! Iščem nekaj podobnega. Če kdo išče oskrbnika ali nekoga, da bo peljal kmetijo naprej, tukaj sva.
    Vidna sva na Youtube, Kmetija MIBA

    Lp Judita in Miloš

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: