Regratov namaz

Ker smo bolj visoko, se je pri nas sezona regrata šele pričela in mlad regrat je kot nalašč, da si pripravite fin namaz iz njega. Pri nas smo ga pripravili kar nekaj 100 kozarčkov, pa ga je že dosti pošlo, saj ga imajo naši kupci in obiskovalci zelo radi. Sila preprosto ga je pripraviti, na hladnem pa obstoji leto ali več, vse kar potrebujete zanj pa je:

regrat_popki

  • mlad, opran in osušen regrat
  • fino oljčno olje (priporočam istrsko belico)
  • sončnična semena (na 1kg regrata 50g semen)
  • par listov čemaža ali strok česna
  • sol

Regrat nasekljajte na roke čim bolj drobno. Če se vam ne da sekljati na roke, ga sicer lahko meljete strojno, vendar okus ne bo tako dober in izrazit. Dodajta zmleta sončninčna semena in nasekljan čemaž ali česen. Zalijte z oljem, da dobite fin gosti pesto, osolite in dobro premešajte. Zaprite v kozarčke, ki ste jih pred tem dobro oprali, jih sterilizirali, uporabite pa nove pokrovčke, saj je škoda truda, da bi se vam namaz zaradi starih pokrovčkov, ki ne tesnijo ali niso dobro oprani, pokvaril.

Namaz se odlično poda kot samostojen na opečenih kruhkih, kot dodatek solatam, juham, omakam ali kot dodatek k siru. Pri tem naj opozorim, da ga, če ne porabite vsega, zalijte z oljčnim oljem, saj regrat drugače oksidira. Iz kilograma regrata boste dobili približno 4 230 ml kozarčke.

Če niste pri volji za nabiranje ali sekljanje, ga lahko kupite pri nas, poleg regratovega namaza pa v liniji namazov ponujamo še čemaževega, namaz iz divjih špargljev, namaz in jurčkov in namaz iz kopriv.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s